Een rondreis door Marokko - 5 bestemmingen die je moet zien

Op een paar uur vliegen waan je je in Marokko in een heel andere wereld met een perfecte mix van Westerse, Arabische en Afrikaanse cultuur. Het Noord-Afrikaanse land is het land bij uitstek voor een prachtige rondreis langs 1001 bestemmingen die je fantasie op de vrije loop laat. Ontdek adembenemende plekken in de Sahara, het oude centrum van Fez of de marktjes van Marrakech. Er is genoeg te doen en te zien voor elk type reiziger. De volgende vijf bestemmingen moet je aan je rondreis route door Marokko toevoegen voor een onvergetelijke trip door het land!

1. Fez

Natuurlijk mogen een aantal verrassende steden niet ontbreken op je route. Fez is één van de oudste steden van Marokko en staat bekend om het cultureel erfgoed dat al jaren en jaren het straatbeeld domineert. De meeste gebouwen stammen nog uit het Franse koloniale tijdperk, waardoor je je in een heel andere wereld waant. Neem je tijd om het centrum te verkennen en laat je langs de meest fotogenieke plekken voeren.

2. Ouarzazate

Ouarzazate barst van de bekende spots. De stad heeft een Arabisch middeleeuwse look en dat maakt het een populaire bestemming voor series en films. Niet voor niets wordt dit het Hollywood van Marokko genoemd. Filmliefhebber? Je herkent hier dan vast en zeker de decors uit onder andere Game of Thrones en Prison Break. Dit is slechts een greep van 2 series uit de eindeloze lijst series en films die de stad als achtergrond hebben gebruikt voor hun verhaallijn.

3. Sahara woestijn

Een bezoekje aan Marokko kan niet worden afgesloten zonder een bezoek aan de Sahara. Laat je verbazen over de uitgestrekte zandvlakte en boek een overnachting in een heuse Sahara tent voor de full experience. Inclusief volksliederen, heldere sterrenhemels en een lekker kampvuur, wordt dit misschien wel één van de meest bijzondere overnachtingen die je ooit zal meemaken. Je tent is trouwens geen basic popup exemplaar hoor. Je bent gewoon voorzien van tapijten en heerlijke bedden, zodat je uitgerust en wel op pad kunt naar je volgende bestemming op je rondreis door Marokko.

4. Marrakech

Marrakech is dankzij zijn veelzijdigheid een populaire stedentrip bestemming aan het worden. Zet deze ook absoluut op je route, want de markt Djemaa el Fna is zowel overdag als 's avonds een bezienswaardigheid an zich. Leer de kleuren en geuren van de stad kennen en duik de markt op voor gekleurde specerijen en prachtige waren (neem een koffer extra mee, want hier ga je sowieso slagen voor een souvenir!). Ook de prachtige tuinen en medina's moet je gezien hebben van deze mooie Marokkaanse stad.

5. Rabat

Een andere bekende stad in Marokko is Rabat. Deze plaats staat bekend om de bekende Marokkaanse blauwe kleur in het straatbeeld, wat het een prachtige stad maakt om te fotograferen. De stad ligt aan zee en heeft nog prachtige invloeden uit het Romeinse tijdperk. Destijds was het een belangrijke stad voor de Romeinen, maar in de 14e eeuw verloor het de status. Ga je naar Rabat? Het koninklijk paleis moet je gezien hebben voordat je weer weggaat!

© 2024 — rondreisdirect.nl — development by Harris Software