Top 10 bezienswaardigheden tijdens je rondreis door Zuid-Afrika

Na lang wikken en wegen heb je je keuze gemaakt, je gaat deze keer een individuele rondreis door Zuid-Afrika maken. Dit mooie land staat bekend om de grote diversiteit en de talloze bezienswaardigheden die je er kunt vinden. Maar ja, je tijd is helaas maar beperkt tot een aantal weken, dus zul je keuzes moeten maken. Wat ga je wel en wat ga je niet opnemen in je reis? Om je een handje te helpen bij het plannen van je reis heeft reisorganisatie Sable Tours een top 10 van bezienswaardigheden samengesteld die zeker de moeite waard zijn om in je rondreis door Zuid-Afrika op te nemen.

1. Het Kruger National Park

Het Kruger National Park is een van de beroemdste nationale parken ter wereld. In dit park, dat bijna net zo groot is als Nederland, leeft een zeer groot aantal verschillende dieren, waaronder de Big 5 (leeuw, olifant, neushoorn, buffel en luipaard of cheeta). Een vakantie naar Zuid-Afrika is niet compleet zonder safari en het Krugerpark is dé plek om wild te zien. Je kunt hier in je eigen huurauto rondrijden en overnachten in kampen in het park.

2. Kaapstad

Met de iconische Tafelberg op de achtergrond is Kaapstad een trendy stad waar je zeker een paar dagen kunt doorbrengen. Het oude centrum heeft veel historie uit de tijd van de roemruchte VOC, zoals het Kasteel en de Compagnie Tuinen. Trek ook minstens een dag uit om de prachtige route naar Kaappunt te rijden, met al de plekjes waar je je onderweg kunt vergapen aan het uitzicht.

3. De Wijnlanden

De Zuid-Afrikaanse wijnen hebben een vaste plek veroverd in wijnwinkels over de hele wereld. Het grootste deel van deze wijnen worden geproduceerd in de Wijnlanden in de omgeving van Kaapstad. In de vruchtbare valleien van Paarl, Franschhoek en Stellenbosch vind je wijngaard na wijngaard, waar je de heerlijke wijnen kunt proeven. Maar ook al houd je niet van wijn, dan zullen de fraaie landschappen en pittoreske stadjes je zeker ook kunnen bekoren.

4. De Tuinroute

Niet voor niets is de Tuinroute een favoriete vakantiebestemming voor de Zuid-Afrikanen. Je vindt er leuke stadjes, zoals Knysna en Plettenberg Bay en uitgestrekte stranden, en het klimaat is er het hele jaar door mild. Wat je absoluut niet mag overslaan in deze streek is het Tsitsikamma National Park, waar je fantastisch kunt wandelen langs de ruige kust.

5. Oudtshoorn

Als je vanuit de Tuinroute de Outeniqua bergen oversteekt kom je opeens in een heel andere wereld terecht. Achter de bergen ligt de Kleine Karoo, een semi-woestijn gebied. Hier zie je geen weelderige groene planten en oerbossen, maar een droog landschap met struikjes en aloe planten. In de vallei van Oudtshoorn worden veel struisvogels gefokt voor hun vlees en leer. Je kunt hier ook een bezoek brengen aan de Cango grotten. De mooiste bezienswaardigheid is echter de Swartberg Pas. Deze adembenemende pas slingert zich omhoog door de Swartbergen, en trakteert je onderweg op geweldige vergezichten.

6. Addo Elephant National Park

Als je alleen van Kaapstad tot aan Port Elizabeth reist, en je toch ook graag een safari wilt meemaken, dan raden we je aan om een bezoek te brengen aan het Addo Elephant National Park. Dit nationale park is weliswaar een stuk kleiner dan het Kruger National Park, maar heeft ook de Big 5. Het staat bekend om de vele olifanten die er leven. Doordat de begroeiing in het park vrij laag is, kun je de dieren ook nog eens makkelijk spotten.

7. De Drakensbergen

Zuid-Afrika biedt je de wereld in één land. Van stranden tot woestijn tot bergen. De hoogste bergen zijn te vinden in de Drakensbergen, met toppen tot 3.482 meter. Dit is een paradijs voor wandelaars! Je kunt makkelijke, korte routes lopen tot pittige tochten waarvoor je een goede conditie nodig zult hebben. De meest spectaculaire tocht gaat naar ‘The Sentinel Peak’ aan de bovenkant van het Amphitheatre (niet geschikt als je last hebt van hoogtevrees).

8. Hluhluwe-Umfolozi National Park

Het Hluhluwe-Umfolozi National Park is gelegen in de provincie KwaZulu-Natal en is een van de oudste nationale parken in Afrika. Het is opgericht om neushoorns te beschermen en je hebt hier dan ook een uitstekende kans om deze geweldige dieren te zien. Naast neushoorns heeft het park een grote diversiteit aan allerlei dieren, waaronder ook de zeer bedreigde wilde honden. Maar dat niet alleen, de landschappen zijn ook nog eens fraai, met zacht glooiende groene heuvels.

9. De Panoramaroute

Een van de mooiste streken in Zuid-Afrika is de Panoramaroute. De streek ligt op de grens van het ‘hoëveld’ – het plateau dat zich uitstrekt vanaf Johannesburg tot aan het Kruger Park – en ‘laëveld’, dat een stuk lager ligt. Overal langs de route vind je bekende bezienswaardigheden, zoals God’s Window, de Drie Rondavels en Bourke’s Luck Potholes. Je hebt zeker een aantal dagen nodig om alles te bekijken!

10. Johannesburg en Pretoria

Johannesburg is voor veel toeristen het begin- of eindpunt van hun rondreis. Toch nemen maar weinig toeristen de tijd om de bezienswaardigheden van Johannesburg en Pretoria te bekijken. Jammer, want hoewel het zeker niet de mooiste steden van Zuid-Afrika zijn, hebben Johannesburg en Pretoria een interessante geschiedenis. Aanraders zijn het Apartheid Museum en de township Soweto in Johannesburg, en de Uniegebouwen en het Voortrekker Monument in Pretoria.

© 2024 — rondreisdirect.nl — development by Harris Software