~ Dominicaanse Republiek ~

Het land van de hagelwitte stranden en felblauwe zee..De Dominicaanse Republiek ligt in het Caribisch gebied op het eiland Hispaniola. De Dominicaanse Republiek bestaat uit twee derde van het eiland Hispaniola. in het oosten ligt het eiland Puerto Rico en in het westen grenst het aan Haïti. ten noorden bevind zich Atlantische Oceaan en ten zuiden de Caraïbische Zee.

De Dominicaanse Republiek is populaire toeristische bestemming met dank aan het tropische klimaat en paradijselijke stranden. Deze stranden bestaan uit hagelwit zand, een felblauwe zee en prachtige palmbomen. Op deze stranden bevinden zich luxe resorts die meestal uitgebreide all-inclusive arrangementen aanbieden.

Verder heeft het nog heeft de Dominicaanse Republiek nog mooie bezienswaardigheden te bieden.

Het oude centrum van Puerto Plaza bevat een prachtige verzameling van kleurrijke huizen, deze zijn de afgelopen jaren steeds vaker gerenoveerd waardoor het centrum zijn imponerende uiterlijk weer terug heeft gekregen.

Het Parque Nacional Histórica La Isabela is de plek waar u ruïnes kunt bezichtigen van de allereerste Europese stad in Amerika.

Op het schiereiland Samané vind je de 52 meter hoge Cascade de Limón die door twee verschillende routes te bereiken is. Het water stroomt via de vertakkingen naar beneden.

De watervallen van Damajagua? zijn ook zeker een bezoek waard! Dit indrukwekkende stukje natuur bevat 27 watervallen. Een serie van kloven en waterbekkens zorgen voor één van de allermooiste bezienswaardigheden van de Dominicaanse Republiek.

De hoofdstad Santo Domingo is een grote stad die meer dan drie miljoen inwoners telt. Voor toeristen is het zeker de moeite waard om deze hoofdstad een te bezoeken, je vind een aantal opmerkelijke bezienswaardigheden zoals: pleinen en straten o.a. het Parque Colón, het Fortaleza Ozama en de oudste kerk van Amerika: de Cathedral Santa Maria la Menor.