~ Cuba ~

Ritme van de SalsaBij een rondreis op Cuba denk je meteen aan de Cubaanse sigaren, Salsa, oude Amerikaanse auto’s, Fidel Castro en natuurlijk de Cuba Libres. Dit grootste eiland van het Caribisch gebied heeft een kustlijn van maarliefst 5.700 kilometer, met 200 baaien en een kleine 300 stranden. Op dit vrolijke en veelzijdige tropische eiland wordt je heen en weer geslingerd tussen het heden en verleden. Vaak zie je namelijk het nostalgische leven nog gewoon op straat plaatsvinden, waarbij je overal om je heen salsa-muziek hoort, mooie oude koloniale gebouwen ziet en oude Amerikaanse oldtimers voorbij ziet rijden.

Cuba is zeer groen en heeft een mooi afwisselend landschap, met een unieke flora en fauna. Uitgestrekte vlaktes worden afgewisseld met heuvelachtige gebieden met rivieren, prachtige stranden gaan over in een azuurblauwe zee. Cuba is ideaal voor een rondreis per auto gecombineerd met een strandvakantie.

Een bijzondere rondreis door Cuba

Een rondreis door Cuba maken en alle highlights ontdekken. Het kan bij Rondreisdirect. Laat je meevoeren door de kleurrijke steden en fascinerende landschappen en beleef de ervaring van je leven. Tijdens het rondreizen door Cuba zal het land ongetwijfeld je hart veroveren. De koloniale steden vol prachtige architectuur en de heerlijke stranden aan de Caribische Zee maken Cuba tot een prachtig land voor jouw volgende vakantie. Een rondreis samenstellen is zo gedaan!

Kleurrijk Havana

De meeste reizigers kiezen ervoor om hun rondreis door Cuba te starten in Havana. Deze noordelijk gelegen stad prikkelt de zintuigen in iedere mogelijke manier. De straten zijn er kleurrijk en mooi versiert, er klinkt vrolijke salsa muziek en je ruikt er heerlijk geurende tabak. Wandel op je gemak rond in het oude Havana Vieja en verdwaal in de schattige kleine steegjes. Geniet van de authentieke bouwwerken en heerlijke plaatselijke keuken en snuif de ultieme Cubaanse sfeer op.

Op jouw manier

Zelfs als je last minute een rondreis door Cuba boekt, kun je deze nog helemaal aanpassen aan jouw voorkeuren. Je vind jouw goedkope rondreis door Cuba bij Rondreisdirect, waar je over een uitgebreid aanbod aan passende vakanties beschikt. Of je nu kiest voor een avontuurlijke rondreis door Cuba waarbij je in 10 dagen alle hoogtepunten bezoekt, of voor een luxe rondreis in Cuba, je doet alles op jouw manier.

Neem de tijd

Een van de belangrijkste tips voor een last minute Cuba rondreis: neem de tijd! Er is zo veel te ontdekken in dit bijzondere land, het zou zonde zijn om niet alles te kunnen zien. Afreizen naar Cuba is een flinke onderneming. De vliegtijd is zo’n 10 uur. Eenmaal in het land van bestemming aangekomen wil je dan ook optimaal kunnen genieten van alles wat Cuba te bieden heeft. Wie kiest voor bijvoorbeeld een 9 daagse rondreis heeft niet de mogelijkheid alle hoogtepunten van het land te bezoeken. Voor een uitgebreide rondreis door Cuba wordt daarom een reistijd van minimaal 12 dagen geadviseerd.

De groene Vinales vallei

Rondreizen door Cuba is erg leuk als je houdt van afwisseling. Na alle indrukken van Havana, kun je helemaal tot rust komen in de groene Vinales vallei. Hier vind je een eindeloze hoeveelheid aan tabaksplantages, prachtig gelegen tussen groene hellingen. Nergens anders ter wereld vind je zo’n bijzonder landschap, waar steile bergen worden afgewisseld met oranjerode grond. De tabaksplantages in Vinales zijn misschien wel het hoogtepunt van jouw Cuba vakantie. Een beroemde Cubaanse sigaar proberen is een echte must tijdens jouw rondreis.

Rondreizen door Cuba: avontuur en ontspanning

Van de levendige stad Santiago de Cuba tot het paradijselijke natuurgebied Toppes de Collantes, tijdens het rondreizen door Cuba komt iedere reiziger aan zijn of haar trekken. Boek nu een goedkope rondreis door Cuba en ontdek al het moois dat dit land te bieden heeft. Na alle avonturen rust je heerlijk uit op een wit strand. Cuba is een paradijs voor avonturiers op zoek naar ontspanning.